
Bakker Jan
Herenstraat 32-34
2313 AL Leiden
071-5661498
Ambachtelijke bakker in de Herenstraat
Het ambachtelijke idee dat Bakker Jan uitstraalt aan de Herenstraat sluit naadloos aan bij het roemruchte verleden van het bedrijf dat begon op de Doezastraat. Daar startten de opa, niet geheel toevallig Jan geheten, en oma van de huidige eigenaresse Patricia de bakkerij, een feit dat in de huidige winkel nog altijd terug te vinden is aan de hand van prachtige grote posters die de wanden van de winkel sieren.
Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag 07:00-15:00
Woensdag 07:00-15:00
Donderdag 07:00-15:00
Vrijdag 07:00-17:00
Zaterdag 07:00-16:00
Zondag gesloten
Bakker Jan is specialist in broden met spelt!
Speltbroden zijn (h)eerlijk en gezond. Spelt heeft een hoge voedingswaarde. Eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamine, mineralen en sporenelementen zijn in vrij hoge hoeveelheden aanwezig en op een ideale manier verenigd.



Koek en gebak
Hieronder staat een kleine greep uit het assortiment lekkernijen van Bakker Jan



Jam en zuivel
Bij Bakker Jan vindt u heerlijke jam van Het Landhuys en zuivel van de boerderij.
Het assortiment bevat vele originele smaakcombinaties, onder andere:
aardbei-champagne
peer-honing
ananas-witte druif
krieken-rabarber
Het Landhuys is afhankelijk van de natuur, waardoor het aanbod kan variëren per seizoen. Kom daarom naar de winkel voor het actuele aanbod, proef naar hartenlust en laat u verrassen door de confituren van Het Landhuys!


Glutenarm
Doorbijter
Glutenarm brood, gemaakt van boekweitmeel en haver.
Kokosbollen
Met kokos, eiwit en suiker.
Sesam-honingkoeken
Met sesam, nootjes en honing.
Granola
Met haver, noten, kokos en cranberry’s. Zonder suiker.
Stap gerust eens binnen bij Bakker Jan
Iedere dag worden in de bakkerij verse lekkernijen gebakken, zoals koeken, cakes en plaatgebak. Als u bij ons binnen staat kunt u de werkzaamheden zelf aanschouwen en komen de geuren uit de oven u tegemoet.
Door het dagelijks brood te verbeteren, verbeter je het dagelijks leven!
John Tijssen
Ook voor kinderen
Niet alleen het interieur en foto’s aan de wanden doen vermoeden dat de bakkerij een rijk verleden bezit. Ook het assortiment dat uitermate uitgebreid is kenmerkt een schat aan ervaring. Zo heeft de ambachtelijke bakkerij speltbrood en smaakvol en vezelrijk Desem-oervolkorenbrood, maar ook Samson en Gert brood, zacht tarwe-roggebrood speciaal gemaakt voor kinderen.
Klantvriendelijk
Voor wat betreft het assortiment heeft Bakkerij Jan nog een aantal klantvriendelijke extra’s. Alhoewel niet alle soorten broden iedere dag op de plank liggen in de winkel, zijn ze wel eenvoudig allemaal te bestellen. Daarnaast zijn alle broden van Bakker Jan vrij van E-nummers en lactose, vetarm en zitten ze boordevol vezels. In dat opzicht heeft eigenaresse Patricia de erfenis van haar opa en oma nieuw elan gegeven door midden in de Herenstraat exclusief brood aan te bieden dat voor iedereen geschikt is. Met recht een verrijking van het toch al omvangrijke assortiment aan winkels in de Herenstraat.
Historie van Bakker Jan
Bakker Jan is niet onbekend met het bakkersvak en is ook geen onbekende in Leiden. John Tijssen en zijn vrouw Wilma runden voorheen in Zoeterwoude-Rijndijk en Leiden meerdere bakkerswinkels. Nu treft u hun dochter Patricia aan in de winkel van Bakker Jan.
Bakker Jan wordt gerund door Patricia Tijssen, de dochter van John en Wilma. Vroeger werkte ze in de winkel van haar ouders. Na een uitstapje naar een andere bedrijfstak, begon de gedachte van een eigen winkel bij haar te kriebelen. 1 december 2011 was het een feit en opende Bakker Jan de deuren in de Herenstraat.
Wie is toch die Jan? Jan is de vader van John en dus de opa van Patricia. Hij had vanaf 1933 een eigen bakkerij in Zoeterwoude-Rijndijk. Patricia heeft haar winkel naar hem vernoemd en hij pronkt op de grote foto aan de wand.
